09 Mar 2018 @ 1:26 AM 
 

Et Bedre Liv – Jan Og Jentene – Jan Og Jentene

 

Og de skrev seg inn i norsk historie som et lite eventyr fra virkeligheten. 9 topp et Bedre Liv – Jan Og Jentene – Jan Og Jentene singler i popmusikkens Mekka, Storbritannia.

000 mennesker i Brasil i 1991. Havreveien 100, mens Magne bodde i nr. Dali forsterker med tremolo, etter Magnes far. Senere fikk Magne overta en gitar som bestefaren hadde brukt.

Magne: “Ansvaret ble overlatt til meg der og da. I barndommen hadde Magne kallenavn som Mags, Maggie, og Magsaroonie. Omgivelsene mente at Magne var lettere hyperaktiv som liten. Etter hvert kanaliserte Magne energien sin til musikken. En hobby han fikk en lidenskapelig interesse for.

Selv mener Magne at han har arvet farens musikalske talent. I barndommen gikk interessen for musikk foran skolegang og sosiale aktiviteter. Sang ‘Raindrops Keep Fallin’ On My Head’ og Nazareths ‘Sunshine’ – den var enkel, fordi den gikk i D-dur hele tiden. Og det i en tid da hippiemusikk ikke lenger var inn. Beatles var et musikalsk forbilde for unge Magne. I ungdommen brakk Magne en gang armen da han svingte seg i et klesstativ, og falt ned. Heldigvis skjedde det aldri i virkeligheten.

Men som de fleste vet har Magne vendt tilbake til kunsten i voksen alder. Manglerud til den finere bydelen Asker. Selv om ungdommene her var mer streit, fant han likesinnede som han utviklet et godt vennskap med. 1980 ble Magne sammen med sin tilkomne Heidi Rydjord. Faren var apoteker, mens moren jobbet i et telefonselskap.

Tonsenhagen, som ligger litt nord i Oslo. Trond Granlund og Knut Reiersrud herfra. Etter en jente de begge var betatt av. Begivenheten fant sted i hagen til foreldrene til Magne.

Smoke on the water”, kom politiet og stoppet “konserten”. T-banen inn til Oslo sentrum, der han skiftet over til buss. Her noterer han seg ideer til melodier og tekster. TV, ting som blir sagt i en konversasjon. En ung Magne Furuholmen som keyboardist i Bridges. I 1978 stilte Bridges opp i NM i rock med bl. I salen var Morten Harket som var elev ved skolen.

Etter konserten gikk han bort til de 4 og fortalte om den store musikalske opplevelsen de hadde gitt ham. Fakkeltog” var produsert av en Svein Erichsen. Den etter hvert ettertraktede plata “Fakkeltog”. Fakkeltog” som ble trykket opp i 1000 eksemplarer, ble slaktet i pressen. Likefullt solgte de ut 600 eksemplarer av platen. Noen dager etter konserten fikk de en telefon fra Ole A. Bridges som backingband for jenteduoen Dollie, som nettopp hadde spilt inn plat.

Morten Harket rundt 1979, slik han var avbildet i passet sitt. Flere av disse har valgt kunsten som sin levevei. Han kunne gjerne komme opp med fantasihistorier til klassekameratene, med liten rot i virkeligheten. Slik som at han hadde fanget en elg i skogen med bare nevene, og holdt den fanget. I ettertid har Morten sagt at mobbingen i barndommen gjorde ham sterkere. Det vanket juling da jeg forlot skolen.

Med statsministeren og kunnskapsministeren tilstede i statsministerboligen, fortalte Morten om hvordan han ble mobbet da han var liten. Det startet med at noen ga ham alle platene til Uriah Heep i gave. Og i en periode var det kun et band i verden som telte. Oslo i 2011 uttrykte Morten sin beundring for Queen og Freddie Mercury: “Fra jeg var 15-17 betydde Queen masse. Det var Johnnny Cash og Freddie Mercury. Solvang ungdomsskole ble Morten med i en kristen ungdomsforening.

Den kristne tro var noe han hadde vokst opp med, da begge foreldrene var aktive i kirken. Her fikk Morten nye venner som ikke kjente til hans problemer i barndommen. Fordi tangentmannen i Uriah Heep hadde det. Med Tormod Risnes og Geir Kolbu ved sin side. Kirkeorgelet i Trefoldighetskirken dannet basisen for plata. Morten Harkets plate “Spirit Battle”, som aldri ble utgitt. Fakkeltog” kalt “Poem”, som aldri ble gitt ut.

Tags Categories: Vinyl Posted By: admin
Last Edit: 09 Mar 2018 @ 01 26 AM

EmailPermalink
\/ More Options ...
Change Theme...
  • Users » 1
  • Posts/Pages » 633
  • Comments »
Change Theme...
  • VoidVoid « Default
  • LifeLife
  • EarthEarth
  • WindWind
  • WaterWater
  • FireFire
  • LightLight