08 Mar 2018 @ 1:36 AM 
 

Två Vägar – Ny-David – Det Kriget Får Aldrig Stanna….

 

Please forward this error screen to 63. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare. 5 mil norr om Saigon Den sydvietnamesiska huvudstaden Saigon är omringad. 000 segervissa nordvietnamesiska soldater två Vägar – Ny-David – Det Kriget Får Aldrig Stanna…. beredda att inta staden och avsluta 30 års krig i Vietnam.

Solens första strålar lyser över området när den nordvietnamesiske generalen Van Tien Dung hoppar in i sin bepansrade bil norr om Sydvietnams huvudstad. Fåglarna kvittrar i skogen kring bilkortegen och en frisk vårbris sveper över landet. Men överbefälhavaren har inte tid att njuta av det vackra vädret. Han funderar på hur han ska knäcka det sista motståndet. Hans armé har bara några dagar på sig och mycket kan gå snett.

General Dung är omgiven av sina närmaste medarbetare och sina livvakter. Alla vet att det som finns kvar av Sydvietnam är nära ett sammanbrott. Han sitter försjunken i tankar medan bilen med hög fart färdas söderut. Härifrån ska generalstaben nu leda anfallet mot Saigon. Offensiven mot Saigon inleds med intensiva bombningar. Det dånar från hundratals kanoner längs den östra fronten och ett regn av granater rasar ned över de sydvietnamesiska styrkorna. Innan krutröken lagt sig börjar stora, tunga sovjetiskbyggda stridsvagnar rulla fram genom skogen.

Bakom dem rusar tusentals soldater fram mellan träden. De har siktet inställt på det viktigaste målet: ett maktcentrum som i decennier kontrollerats av först franska och sedan amerikanska soldater. På några platser gör de sydvietnamesiska soldaterna fortfarande hårdnackat motstånd men nordvietnameserna angriper staden från alla håll och tvingar dem att retirera. En järnhand har slutit sig kring Saigon, och nu hårdnar greppet. De sydvietnamesiska trupperna led stora förluster i hopplösa försök att hålla broar och vägar till Saigon.

Tags Categories: Master Tape Posted By: admin
Last Edit: 08 Mar 2018 @ 01 36 AM

EmailPermalink
\/ More Options ...
Change Theme...
  • Users » 1
  • Posts/Pages » 553
  • Comments »
Change Theme...
  • VoidVoid « Default
  • LifeLife
  • EarthEarth
  • WindWind
  • WaterWater
  • FireFire
  • LightLight